foto2.1.jpg

Sales Engineer

“Ben jij het technisch commerciële talent dat een technische vraagstuk perfect weet om te zetten in de scorende offerte?”

  Technische hbo-opleiding, zoals Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
  2 tot 3 jaar werkervaring in de internationale machinebouw.
   Ervaring met AutoCad (2D) is een must, 3D-software een pre.
   Standplaats Halfweg (tussen Amsterdam en Haarlem).

 
Lan Handling Technologies! Een gezond en groeiend bedrijf waar ondernemerschap en teamwork hoog in het vaandel staan. Wij ontwikkelen complexe, technische handling systemen voor klanten in de voedingsmiddelenindustrie, zoals MARS, Nestlé, Unilever, Heinz, Danone, P&G en Nutricia. Alle machines worden in huis ontworpen, geassembleerd en getest, voordat ze geïnstalleerd worden bij de klant. Vanuit Tilburg en Halfweg richten wij ons op de handling van verpakte producten in sterilisatieprocessen en end of line automatisering.

Wat ga je doen?
Als Sales Engineer voor onze vestiging in Halfweg ondersteun jij de Technical Sales Managers met het aandragen van de ultieme technische oplossing voor complexe end of line automatiseringsoplossingen voor onze internationale klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Jij bent het technisch geweten en de ultieme kennisbron voor onze klanten en je verkoopcollega’s. Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van technisch complexe oplossingen en offerte-aanvragen gedurende het verkoopproces.

In deze rol werk je intensief samen met de Sales Engineers en de Technical Sales Managers. Onze projecten worden wereldwijd verkocht en geïnstalleerd bij gerenommeerde klanten in de voedingsmiddelenindustrie. Je reist regelmatig mee naar de klant of prospect.

Jouw rol
 • Je vertaalt de wensen van de klant in duidelijke lay-outs en heldere calculaties en verwerkt dit alles tot een complete offerte.
 • Je overlegt met de afdeling engineering wanneer bestaande technische oplossingen niet toereikend zijn.
 • Het begeleiden en ondersteunen van de Technical Sales Managers tijdens (internationale) klantbezoeken als technisch specialist.
 • In samenspraak met engineering, productontwikkeling, productmanagement en verkoop geef je richting aan de maakbaarheid en verkoopbaarheid van onze technische oplossingen.
 • Het overdragen van de juiste informatie naar de projectorganisatie bij verkochte projecten.
 • Je adviseert klanten over technologische vraagstukken en oplossingen voor de toekomst.
 Jouw profiel
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo-niveau in een technische richting zoals Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
 • Enkele jaren relevante werkervaring in de internationale machinebouw.
 • Je hebt ervaring in een technisch commerciële rol of een duidelijke motivatie en ambitie om vanuit een technische rol de stap te maken naar commercieel-technisch.
 • Je bent een teamspeler met gevoel voor interne en externe klantbelangen. Gaat een stevige discussie over een inhoudelijke oplossing niet uit de weg.
 • Doelgericht, goed in prioriteiten stellen, besluitvaardig met oog voor optimale kwaliteit.
 • Ervaring met AutoCad (2D) is een must en ervaring met Inventor (3D) of andere 3D CAD-software een duidelijke pre.
 • Je hebt een uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift en, bij voorkeur, een tweede vreemde taal.
 • Je bent in staat om een technische oplossing te bedenken en inhoudelijk advies te geven over complexe technische vraagstukken.
Wat bieden wij?

Met projecten bij toonaangevende bedrijven over de hele wereld bieden wij unieke kansen om je carrière een boost te geven. Bij ons word je onderdeel van een bedrijf dat succesvol is opgebouwd door mensen die met passie werken aan technisch hoogwaardige systemen. De kracht van samenwerking is een fundamentele waarde binnen ons bedrijf. Onze klanten waarderen dit. Je standplaats is Halfweg (tussen Haarlem en Amsterdam)

Wil jij ook werken voor en met gerenommeerde internationale klanten in een veeleisende sales omgeving?
Neem dan direct contact op met onze recruiter Dre Schellekens via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of +31 6 285 580 33.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Lan Handling Technologies
Jules Verneweg 123
5015 BK Tilburg
The Netherlands
Phone +31 13 532 25 25
E-mail info.tilburg@lanhandling.com
Internet www.lanhandling.com
© Lan Handling Technologies